Sommersvøm Babysvøm (0-12 måneder)

Antal tilmeldte:
16/16
Venteliste:
0
Alder:
0-1
Pris:
395,00 DKK
01/05/2024 - 12/06/2024 Mølholmbadet - Mølholm Onsdag 17:30-18:00 Instruktør: Houda Charari Smilla Bladt Lorenzen Olivia Søgaard Tronhjem
Beskrivelse

Baby (op til 12 måneder) med begge forældre:

Vejle Svømmeklub har et enestående tilbud til jer, som ny familie.

Vi svømmer i Mølholm Badet, som er varmtvandsbassin med en vandtemperatur på ca. 34 grader og en vanddybde på 130 cm.

Instruktør: Houda, og mange års erfaring med baby og småbørnsundervisning i vand.

Tilmeldingen gælder et barn fra 0-1 år og en forælder. Begge forældre må deltage, hvis det ønskes. Tilmeldingen skal ske i barnet navn. Forældre tilmeldes ikke

Lektionens længde er på 30 min. som er afstemt i henhold til en babys indlærings niveau og evne til at holde varmen i vandet.

Antal pladser pr. hold: max. 15-16 børn.

Vi glæder os til at se dig 😊

Stort tillykke med den lille ny!

Babysvømning er en af de bedste gaver, du/I kan give dit/jeres barn og jer som familie.

I vil via de forskellige øvelser og elementer i undervisningen i vandet styrke barnets motoriske og sansemotoriske udvikling samt få en tættere indbyrdes relation som familie.

Det er samspillet mellem babys bevægelser og vandets opdrift, modstand og tryk, der udfordrer motorikken. Barnets syv sanser bliver også stimuleret: Syns-, høre-, lugte-, smags-, berørings-, led og muskel- samt labyrintsansen.

Men der er flere fordele ved babysvømning ud over den sansemotoriske udvikling og gode kontakt, idet du sørger for at fastholde barnets naturlige glæde ved vand, undgår vandskræk senere i dit barns liv samt det år en naturlig respekt for og forsigtighed i forhold til vand. Barnet får også en social oplevelse ud af gruppeaktiviteten i vandet, hvor vi synger sammen, leger parvis eller lader de små hilse på og vinke til hinanden.

Den effektive cocktail af fysisk og sanselig påvirkning gør dit barn glad, sulten og helt sikkert træt, hvorfor svømmeturen ofte efterfølgende ender med en god lur til din lille vandhund, hvorved I kan få lidt tid til hinanden som par/kærester.

5 gode råd til at gøre babysvømning til en succes:

1. Svømmeturen starter allerede derhjemme:

Giv jer god tid derhjemme til at pakke svømmetasken og gøre jer klar til at komme ud ad døren. Hvis du stresser, inden I skal af sted, registrerer barnet lynhurtigt den følelse uden at kunne forstå, hvad det bunder i.

Du får brug for:

- Badeble og blebuks.

Barnet skal være iført en badeble og tætsiddende blebukser, som passer i størrelsen. Begge dele kan købes i nogle dagligvarerbutikker, hos babyudstyrsbutikker, Matas eller på nettet. De kan IKKE købes i Mølholmbadet.

· Min 2 håndklæder/morgenkåbe eller lignende - et til og bære barnet i ind og ud af svømmehallen og et tørt til og pakke dit barn ind I når du har badet det efter svømningen.

· Vaskesæbe til barnet, da klor er hård for huden, - er det vigtigt at du får vasket alt kloren af.

· Mad til dit barn, hvis du ikke ammer. Børnene bliver normalt meget sultne af at svømme og har ofte brug for en flaske inden hjemturen.

· Mølholmbadet har pusleplader og babybadekar, som du kan låne. Du finder begge dele i depotrummet ved siden af svømmehallen og bedes stille det på plads efter brug.

· Husk en lille hue til når I forlader svømmehallen - selvom der ikke er koldt udenfor, vil barnets hår og øre være fugtige.

2. Hyg jer med at klæde om:

Et lille barn bliver bombarderet af indtryk i svømmehallen. Der er nye lyde, dufte og halvnøgne mennesker over det hele, så sørg for at have god tid til at klæde om og vær nærværende over for dit barn, så det føler sig tryg og nemmere kan møde alt det nye.

3. Følg barnet i vandet:

Vær opmærksom på dit barns signaler, når I kommer i vandet. Nogle børn kaster sig ud i det, og synes det er vildt fedt, mens andre er lidt mere tilbageholdende og lige skal vænne sig til vandet, inden de begynder at plaske rundt.

4. Gør verden lille for dit barn:

Hvis dit barn føler sig usikker og begynder at græde efter få minutter, så sørg for at gøre verden lille og skab masser af tryghed. Sig, at det går fint, og vis at du er lige her. Du kan også have sutten med til at give ekstra tryghed. Gå eventuelt op af vandet og trøst dit barn. Når det er faldet til ro, kan I prøve at gå ned i vandet igen.

5. Stop mens legen er god:

En god tommelfingerregel er, at I de første gange ikke er i vandet længere end 10-20 minutter. 10 minutter er kort tid for dig, men utrolig lang tid for den lille, og det er meget bedre at slutte, mens det er sjovt og hyggeligt, for så er det de følelser, den lille husker babysvømningen for.

Hvornår kan barnet starte:

· Barnets navle skal være helet og faldet af.

· Barnet skal veje over 4 kg.

På dette tidspunkt kan din lille svømmer holde på kropsvarmen og risikerer ikke at få infektioner via navlen.

Hvornår kan mor starte:

· Mor skal være holdt op med at bløde.

· Hvis barnet er født ved kejsersnit, skal evt. syninger/klips være fjernet.

· Mor skal have været til 8 ugers undersøgelsen hos egen læge efter fødslen.

· Far kan eventuelt begynde med babysvømning, hvis mor skal have lidt mere tid til at komme sig, men I gerne vil begynde med babysvømningen.

For yderligere information se her

Ekstra information

Samtykkelse af billeder

Pris: 395,00 DKK


Jeg har ingen profil - Opret og tilmeld Jeg har en profil – Login og tilmeld
Houda Charari

Instruktør

Smilla Bladt Lorenzen

Instruktør

Olivia Søgaard Tronhjem

Instruktør